Ga naar Droppie water
Waterwizz, de leukste watersite!
Waterwizz, de leukste watersite
categorie Informatie

Informatie

Hoi! Leuk dat je op de website waterwizz.nl kijkt. Op deze website vind je leuke waterweetjes, heel veel informatie over muskusratten en leer je meer over het waterschap. Ook kun je meedoen aan een quiz en een mooie prijs winnen. Als je tips hebt om deze website nog leuker te maken, wil je het ons dan laten weten via een berichtje aan lerenoverwater@wdodelta.nl?

 

Het waterschap

Maar wat is een waterschap nou eigenlijk? Een waterschap zorgt dat er genoeg water is voor natuur, planten en dieren, maar ook voor boeren en bedrijven. Door te werken aan en zorgen voor sterke dijken, probeert een waterschap overstromingen te voorkomen. Zo kunnen we veilig wonen en houden we droge voeten. Het water moet ook schoon zijn. Daarom maakt een waterschap met rioolwaterzuiveringsinstallaties vies afvalwater van huizen en bedrijven zo schoon dat het daarna weer terug kan in het oppervlaktewater. Dat is het water in sloten, vijvers, beken, kanalen, grachten en meren.

Door waterschap kunnen we veilig wonen, is er genoeg water in droge periodes en houden we de natuur mooi. Bovendien kun jij genieten van het schone water in je omgeving, om te vissen, te zwemmen, te varen of wat je maar leuk vindt. Het waterschap zorgt niet voor het drinkwater, dat doet het drinkwaterbedrijf!