Ga naar Droppie water
Waterwizz, de leukste watersite!
Waterwizz, de leukste watersite
categorie Informatie
Kikker

Leskist

Het waterschap heeft voor groep 7 en 8 twee leuke lessen gemaakt: Kraak de klas. Kraak de Klas is een escapespel, waar door het oplossen van verschillende opdrachten en puzzels slotjes worden geopend. Het waterschap heeft twee soorten spellen: thema afvalwaterzuivering (groep 7 en 8) en thema klimaat (groep 8).

 

Korte omschrijving Kraak de klas afvalwaterzuivering

Een medewerker van het waterschap heeft op de rioolwaterzuiveringsinstallatie zijn sleutels in een van de tanks laten vallen. Helpen jullie hem de sleutels weer boven water te krijgen? Door het oplossen van verschillende opdrachten en puzzels verzamelen de leerlingen codes van hangsloten die bevestigd zijn aan een houten kist. Elke code brengt ze dichterbij het openen van de kist. Als de kist geopend is, of wanneer de tijd voorbij is, eindigt het spel.

 

Korte omschrijving Kraak de klas klimaat

In 45 minuten leer je alles over klimaat en water. Lukt het jullie om alle opdrachten op te lossen over het klimaat en alle slotjes te openen? Dan ben je een echte klimaatkenner. Aan de hand van de opdrachten worden leerlingen zich bewust van de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Als je met jouw klas graag een keer Kraak de klas wilt lenen, dan kun je jouw leraar of lerares vragen om contact op te nemen met het waterschap:

 

Waterschap Drents Overijsselse Delta
Telefoonnummer: 088-2331200
E-mail: lerenoverwater@wdodelta.nl